Hagestuer, vinterhager og utestuer

Låssenteret leverer vinterhager, sommerstuer, hagestuer, innglassing, vindavskjerming og pergola. Vi skreddersyr løsninger med høy kvalitet til fornuftige priser, enten som byggesett der du selv står for montering eller montert av profesjonelle håndverkere.

Vi har flere tiår med erfaring innen levering og montering av innglassinger. Spør oss gjerne om råd dersom du er usikker på hva som passer best hos deg, så hjelper vi deg med å finne en god løsning.

Pergola

En pergola har motorisert skyvbart tak og leveres i forskjellige utførelser med flatt eller skrått tak, duk eller lameller. Som avskjerming på sider kan vi levere fastfelt, skyvedører, rekkverk, screen eller en kombinasjon av disse. Dette gir deg fleksibilitet i all slags vær. Her kan du åpne opp ved solfylte dager, og stenge ute alt av regn og vind når været snur. Pergola kan ofte være et godt alternativ til hagestue.

Sommerstue / lysthus

En sommerstue er uisolert og ypperlig for deg som vil forlenge utesesongen. Sommerstuen skjermer effektivt for vind og regn og gjør at du kan nyte uteområdet ditt også på de dagene der været absolutt ikke oppfordrer til en rolig og behagelig stund på terrassen.

Selv om de er uisolerte kan sommerstuer også brukes på sene høstkvelder eller tidlige vintermorgener dersom du har en god terassevarmer.

Vi leverer sommerstuer med reisverk i treverk eller vedlikeholdsfritt reisverk i pulverlakkert aluminiumsprofiler. I veggene kan du velge skyvedører, skyvevinduer, fastefelt eller en kombinasjon, alt etter dine behov. Alle typer enkle glass, selvrensende, solavskjermende osv. leveres til konstruksjonen. Vi bruker alltid sikkerhetsglass der det er påbudt etter byggeforskriftene.

Vinterhage

En vinterhage er et fullisolert uterom som kan brukes hele året. Vinterhagen kan tilknyttes husets konstruksjon med med både vann- og vindtetting, slik at du kan nyte behagelige innetemperaturer gjennom vinterhalvåret.

Alle våre vinterhager produseres etter skreddersøm. Vi kommer på befaring og tar nøyaktige mål. Vi sjekker detaljer relatert til tilslutninger, fundametering og bærekonstruksjon. Dette er vesentlig for å unngå unødvendige lekkasjer og  for å sikre et ferdig produkt som tilfredsstiller alle dine behov. Vi dimensjonerer snø og vindlaster etter krav på montasjestedet.

Våre vinterhager leveres med bærekonstruksjon enten i laminert treverk eller med aluminiumsprofiler. I en vinterhage bruker vi som regel 3-lags energiglass med meget høy isoleringsevne. Glassene kan leveres med alle typer solavskjerming og selvrensende funksjoner og selvsagt sikkerhetsglass der dette er påkrevd.

Semi-isolert hagestue

Været i Norge tillater ikke alltid at man kan sitte ute til enhver tid. En semi-isolert sommerstue kan stort sett brukes hele året. Dette er takket være at glasset i dører og vinduer har en u-verdi på ca. 1,0 til 1,3. I taket bruker vi ofte høyisolerende 3-lags energiglass med u-verdi ned mot 0,5. Glasset i taket kan kombineres med alle kombinasjoner av solavskjermende og selvrensende glass.

Grunnen til at vi kaller det en semi-isolert hagestue er fordi det i taket er brutt kuldebro i profilene, mens det i reisverk og omrammingsprofiler på skyvedører og vinduer ikke er det.

Semi-isolerte sommerstuer leveres med bærekonstruksjon enten i treverk eller med aluminiumsprofiler, og vi bruker sikkerhetsglass der dette er påbudt etter byggeforskriftene.

Innglassing av terrasse

Innglassing er et passende produkt for de som har en balkong eller terrasse som allerede har tak eller overbygg. Innglassingen utføres med skyvedører, foldedører eller faste glassfelt. Det er viktig at lysåpninger blir ivaretatt med størst mulig glassfelt slik at dagslyset kommer inn i leiligheten/ rommet innenfor innglassingen.

Vi leverer skyvedører, foldedører og faste glassfelt som rammeløse helglasskonstruksjoner eller med smale aluminiumsprofiler som rammer. I et leilighetsbygg må det som regel benyttes helglasskonstruksjoner slik at linjene i fasaden på leilighetsbygget ikke endres. Vi bruker alltid sikkerhetsglass der det er påbudt etter byggeforskriftene.

En innglassing av terrasser i et leilighetsbygg kan som regel ikke leveres i isolert eller semi-isolert utførelse pga. brannkrav. En innglassing av terrassen i kombinasjon med en eller flere gode terrassevarmere gir deg et anvendelig og lunt uteområde.

Vi har mange års erfaring i søknader og utforming av innglassinger til alle typer leilighetsbygg og bistår gjerne i prosessen med utforming og prosjektering.

Finn en glass-spesialist

Våre ekstra flinke spesialister på glass finner du i Alta, Haugesund, Kirkenes, Odda, Stord og Ølen. Ta kontakt så hjelper de deg med å finne en god løsning - også hvis du bor et stykke unna.

Hvis du er ute etter andre av våre avdelinger - Finn din nærmeste avdeling.
Norske Låsesmeder
Mesterbrev
nkom
startbank
startbank
startbank
Sentral godkjenning