Glass

Låssenteret har blant landets sterkeste fagmiljøer innenfor glass og glasstjenester, og tilbyr glass i alle sikkerhetsklasser, fra vanlig vindusglass til brann- og sikkerhetsglass.

Finn en glass-spesialist

Våre ekstra flinke spesialister på glass finner du på Stord, Alta, Kirkenes, Odda eller Ølen.  Ta kontakt så hjelper de deg med å finne en god løsning – også hvis du bor et stykke unna.

Hvis du er ute etter andre av våre avdelinger – Finn din nærmeste avdeling 

Vindusglass
Glassvegger og interiørglass
Speilglass
Innramming

Glassrekkverk
Glasstrapper
Støyreduserende glass
Brannglass

Energispareglass
Solbeskyttende glass
Frostet glass
Sikkerhetsglass

Inne eller ute

De seneste årene har både næringslivet og privatpersoner fått øynene opp for hvor anvendelig, praktisk og dekorativt ulike former for glassløsninger – både inne og ute – egentlig er. Ta en titt rundt deg – nesten over alt finner du ulike former for glassprodukter – alle med en eller annen fornuftig funksjon.

Funksjon

De fleste av oss er mest vant med glass levert i små flater, som for eksempel i et innrammet bilde eller som et vindu. Glass kan imidlertid brukes i mye større formater. Hva med å dele av rom ved bruk av glassvegg? Eller ved å sette inn glassdører i dusjen. Løsningene som finnes ved bruk av ulike former for interiørglass kan være ganske så elegante og tidsriktige.

Det er egentlig bare begrensninger i fantasien som setter grenser for anvendelsen av glass, og løsningene kan med fordel skreddersys, slik at man får det akkurat slik man vil ha det. Man kan for eksempel erstatte flisene over kjøkkenbenken med ulike glassløsninger, eller kunne det passe å installere en glasstrapp eller et glassrekkverk – ute eller inne?

Glass er anvendelig fordi det sikrer at lys slipper inn og man sikrer utsyn eller innsyn til steder man ønsker det. Og ønsker man lys, men ikke innsyn, ja, finnes det gode løsninger for det også.

Typer glass

Fra den første glass-produksjonen kom til Norge i 1755, skjedde det liten eller ingen utvikling i glass-teknologien de neste 150 årene. Rundt forrige århundreskiftet begynte ting å skje. Det var imidlertid ikke før i 1950 at floatglass kom på markedet. Dette er i dag den mest benyttede produksjonsteknikken innenfor vindusglass.

Den økende interessen for glass og glassløsninger har kommet parallelt med en rivende utvikling i teknologien innen glass. Ulike glasstyper gjør at vi nå stadig kan utvide tilbudet og anvendelsesområdet innenfor glass. Vi leverer brannglass i ulike sikkerhetsklasser – glass som ikke sprekker ved høy varme og som stopper eller forsinker brann og branntilløp. Vi leverer energispareglass for å redusere energiforbruk, men samtidig sikre et godt innemiljø. Vi leverer støydempende glass som gjør at trafikken utenfor eller diskusjoner på nabokontoret ikke forstyrrer. Hva med selvrensende glass? Herdet? Solbeskyttende? Frostet? Sikkerhetsglass?

Som man kan skjønne; vi kan glass – og vi leverer det aller meste innenfor glassløsninger, både til det private, til næringsliv og institusjoner.

Bortsett fra glass man kan drikke av, da – de leverer vi ikke.

Finn en glass-spesialist

Låssenteret har blant landets sterkeste fagmiljøer innen glass og glasstjenester. Ta kontakt med avdelingen på Stord, Alta, Kirkenes, Odda eller Ølen, så hjelper de deg med å finne en god løsning.

Norske Låsesmeder
Mesterbrev
nkom
startbank
startbank
startbank
Sentral godkjenning