Patenterte låssystemer

Nye og moderne nøkkelsystemer er utviklet med patentbeskyttelse. Det betyr i praksis at nøklene er sikret mot uønsket og ulovlig kopiering så lenge patenten varer – normalt 15 eller 20 år. Videre betyr dette at det kun er en sertifisert låsesmed eller et godkjent sikkerhetssenter som har lov til å lage kopier av nøklene dine. Dersom låssystemet ditt er mer enn 20 år gammelt er derfor sannsynligheten stor for at hvem som helt kan kopiere og distribuere nøkler til låssystemet ditt.  Det er derfor viktig at man har et oppdatert låssystem samt gode rutiner på kopiering og erstatting av tapte nøkler.

Patentert og ulovlig å kopiere

Patenterte låssystemer kan ikke kopieres av andre enn godkjente sikkerhetssentere – alle nøkler er beskyttet mot industriell kopiering. Det gir en ekstra sikkerhet ved at du kan være trygg på at alltid har full kontroll over hvor mange kopier det er av nøklene dine.

Patenterte nøkler egner seg for alle typer dører og porter, spesielt der trafikken er høy og låsen ofte blir brukt. Patenterte låser er også svært motstandsdyktige mot fysiske angrep og forsøk på manipulasjon.

Hvor lenge varer patenten?

Låssenteret har god kjennskap til de ulike leverandørers låssystem og vet hvilke systemer som har hvilke patenter – også når de går ut. Vi kjenner også de ulike sikkerhetsnivåene de forskjellige systemene representerer. Selv om låsen fungerer som den skal betyr  det ikke at den er trygg, nettopp derfor er det viktig å benytte en patentert lås.

Hvor er alle nøklene?

Som et utgangspunkt for en sikkerhetsvurdering er det lurt å spørre seg selv; hvor mange har bodd i dette huset? Hvor mange har vært ansatt og sluttet i bedriften? Hvor mange nøkler og nøkkelkopier finnes der ute?

Om du ikke vet svaret er det gjerne på høy tid at vi tar en prat.

Spør oss om patenterte låssystemer

Ønsker du den høyeste graden av sikkerhet er et patentert låssystem det beste utgangspunktet. Ta kontakt, så forteller vi deg mer.

Norske Låsesmeder
Mesterbrev
nkom
startbank
startbank
startbank
Sentral godkjenning