Nøkkelsliping

Har du mistet en nøkkel eller bare trenger en ny? Du er hjertelig velkommen til et av våre mange sikkerhetssentre. Men husk at det ikke bare er å be om ny nøkkel. Nye og moderne nøkkelsystemer er utviklet med patentbeskyttelse. Det betyr i praksis at nøklene er sikret mot uønsket og ulovlig kopiering så lenge patenten varer – normalt 15 eller 20 år. Videre betyr dette at det kun er en sertifisert låsesmed eller et godkjent sikkerhetssenter som har lov til å lage kopier av nøklene dine. Dersom låssystemet ditt er mer enn 20 år gammelt er sannsynligheten derfor stor for at hvem som helst kan kopiere og distribuere nøkler til låssystemet ditt. Sørg derfor for at du har gode rutiner på kopiering og erstatning av tapte nøkler – og at du har et oppdatert låssystem.

patentert lås

Bredt utvalg

Enten du har mistet, ødelagt eller rett og slett ønsker et ekstra sett med nøkler – vi har et bredt utvalg av nøkkelemner og kan file de aller fleste nøkler.

Ny nøkkel mens du venter

Besøk en av våre avdelinger og ta med nøkkelen du ønsker kopi av, så kopierer vi denne innen kort tid. Pass på at nøkkelen er i rimelig god stand og fungerer – test den gjerne i låsen før du besøker oss. Vi kan ikke kopiere nøkler som er for nedslitte eller ødelagte.

Husk at dersom du ønsker kopi av en systemnøkkel – f.eks. som tilhører borettslag – er det kun en person med fullmakt som kan kopiere denne. Hør mer systemeier for å få rekvisisjon/fullmakt før du besøker oss.

Pris avhenger av type nøkkel og utforming. Vi har mange forskjellige typer nøkkelemner å velge blant i butikkene våre, enten du vil ha blank, med farge eller andre motiver.

Huskeliste ved nøkkelsliping

Ta alltid med originalnøkkelen dersom mulig – en kopi av en kopi blir ikke like bra

Husk legitimasjon dersom du skal kopiere en systemnøkkel

Sjekk om det står et låsnummer på selve låsen – vi har kanskje en matchende nøkkel i butikken

Haster det?

Dersom du har mistet eller ødelagt nøkkelen og ikke kommer deg inn, kan du ta kontakt med vår vakttelefon, så kommer vi til deg.

Vakttelefon: 417 00 090

Norske Låsesmeder
Mesterbrev
nkom
startbank
startbank
startbank
Sentral godkjenning