Sikret landets største «låskontrakt»

Låssenteret i Stavanger har vunnet den største «låskontrakten» i Norge etter at selskapet vant rammeavtale med fem Rogalands-kommuner i et anbud på nær 20 millioner kroner. Avtalen innebærer flere ansettelser.


– Dette er en gledens dag og vi er alle stolte over å ha vunnet en så omfattende kontrakt. Det er klart at dette er en seier i et marked som er preget av beinhard konkurranse, sier avdelingsleder Stig Falk ved Låssenteret Stavanger.

LES OGSÅ: Kodelås kan gjøre hjemmetjenestene rimeligere og sikrere

Fem kommuner
Det er kommunene Stavanger, Finnøy, Rennesøy, Sandnes og Sola som har gått sammen om å utlyse anbud innen vedlikehold av lås og beslag. Avtalen strekker seg over fire år, hvor de to siste årene er opsjoner.

Stor oppgave
Arbeidet som skal utføres er omfattende og starter nokså umiddelbart. Låssenteret skal betjene kommunene innenfor alle disipliner i låsefaget.
– Arbeidet vil bestå i å sikre kommunenes eiendommer, som å levere utstyr til dører i forbindelse med universell utforming, brann og evakuering. Vi vil også bistå kommunene med utskiftning, reparasjon og vedlikeholdsarbeider på bygningsmassene når det gjelder sikring, låssystemer, dørautomatikk, nøkler og beslag, forteller Falk.

LES OGSÅ: Her finner du Låssenteret nær deg

Positiv utvikling
Avdelingen i Stavanger har det siste året vunnet flere store avtaler og prosjekter. Falk sier avtalene inspirerer medarbeiderne, ikke minst siden kontrakter vinnes i et marked med mange aktører.
– Avtalen med de fem kommunene i Rogaland bidrar til at vi må ansette flere, og det er jo positivt for sysselsettingen i et område som har opplevd høy arbeidsledighet de siste årene, sier Falk.

Motiverer alle
Ståle Raa – administrerende direktør for Låssenteret – er imponert over antallet avtaler kollegene i Stavanger har vunnet på kort tid.
– Det er sjelden noen i bransjen klarer å få så mange kontrakter som avdelingen i Stavanger. Dette har skjedd over en relativt kort periode og det holdes et tempo som motiverer alle oss andre i virksomheten. Jeg er imidlertid ikke overrasket fordi kompetansen er helt ekstrem og sammen med konkurransemessige priser er det en kombinasjon som vinner frem, heldigvis, sier Raa.