Bransjenestoren Knut Kildahl

Knut Kildahl har jobbet med nøkler, lås og sikkerhet i 40 år. Han er Norges Mr. Lås, rett og slett.


Han mottok tidligere i år bransjens gjeve Gullnøkkel for lang og tro tjeneste.

LES OGSÅ: Så enkelt kan du endre låssystemet

Gullnøkkel
Kildahl stortrives i jobben som leder av Låssenteret i Oslo. I tillegg er han styreformann i foreningen Norske Låsesmeder. Det har han vært lenge. Vanligvis får styrelederen Gullnøkkel når vedkommende trer ut av styret i bransjeforeningen. Men Anne Line M. Sagbakken i foreningen sørget for at det i år ble gjort et unntak.
– Kildahl fikk på mange måter Gullnøkkelen for at han ikke skulle tre ut av styret og heller fortsette i rollen som styrets leder, sier Sagbakken.
Kildahl  beskrives som en kapasitet innen lås og sikkerhet, en av landets absolutt fremste. Lås er blitt livet og den store lidenskapen.

LES OGSÅ: Hørt om klesbutikken som ble rundstjålet?

– Jeg kan ikke noe annet
– Jeg ville ikke gjort noe annet, og ikke kan jeg noe annet, smiler Kildahl.
Han er opptatt av kompetanse, og peker på at lås og sikkerhet handler om tillit. Derfor er bransjenestoren glad for at mange av kollegene i Låssenteret er forsvarsklarert.

I 1977 startet han som lærling i TrioVing. Det valget har han ikke angret på, og Kildahl og kollegene betjener i dag store virksomheter innenfor sikkerhet i hovedstadsregionen.

200 års erfaring
– Erfaring er viktig. Vi har nå elleve medarbeidere ved avdelingen i Oslo, inkludert en lærling, og disse har til sammen 200 års erfaring. Dette er medarbeidere som har solid rutine og jeg er meget stolte av dem, avslutter Kildahl.

Her finner du Låssenteret i Arendal, Stavanger, Oslo og Bergen