Så enkelt kan du endre låssystemet

Alle bygg har sin egen dynamikk. Adgangskontrollens velsignelse er automatiseringen. Automatiseringens forbannelse er mangel på fleksibilitet – ved feil systemvalg.


STÅLE RAA
Låsgründer og adm.dir, Låssenteret AS


Bygg har en nokså fast rytme. Adgangskontrollen er programmert i tråd med den. Alarmen deaktiveres til et fast klokkeslett, og flere elektroniske låser går i ulåst stilling. På ettermiddagen er det motsatt, og utpå ettermiddagen eller kvelden aktiveres alarmen.

Ståle Raa

Noen ganger er det behov for å bryte rytmen. Det er da du oppdager om bedriten har et adgangssystem som er fleksibelt og brukervennlig.
Går det kjapt å endre tidspunkt for låsing og aktivering av alarmen, eller må du dykke ned i brukermanualer og de gamle presentasjonene fra kurset?

Alarmen aktiveres

Vi kan jo se for oss at bedriften din skal ha en faglig og sosial tur. Arbeidsdagen på kontoret avsluttes ved lunsjtider. Med et oppegående system kan du fikse dette uten å måtte omprogrammere – selv om det blir et avvik fra de programmerte rutinene.  Du går rett og slett inn i kalenderen og endrer slik at dørene stenger f.eks klokken 12.00. Da går dørene i lås, og alarmen aktiveres.

Regulere soner

Et motsatt behov er en kveld med åpent hus. Lokalene fylles av mennesker som vanligvis ikke har tilgang. Da kan soneavstengning endres og tidspunkt for låsing utsettes.

Hvis skolens gymsal brukes til skolefest for elevene en kveld, må alarmen aktiveres senere enn vanlig. Da er det litt kjedelig hvis du må tilbringe en time ekstra foran panelet for å finne ut av hvordan du skal unngå at sirenene uler når ungdommene skal more seg.

Du skal styre systemet – ikke omvendt

Et avvik fra de programmerte prosedyrene skal være enkelt. Ellers blir det fort til at du kvier deg for å akseptere «brudd på rutinene».

Da er det systemet som styrer virksomheten, mens hensikten i utgangspunktet er at systemet skal bidra til en enklere og smidigere hverdag for din virksomhet.

Du skal styre systemet – ikke omvendt.

Og veldig enkelt!

Ståle Raa
Adm.dir, Låssenteret AS