Villa Skaar

Villa Skaar

Villa Skaar er sykehjemstilbudet til det familiebaserte selskapet Skaar Omsorg AS. Bedriften har drevet sykehjem i fire generasjoner. I dag driver selskapet syv sykehjem på det sentrale Østlandet; i Oslo, Lier, Jevnaker, Øvre Eiker og Eidsvoll.

Villa Skaar Frogner ble bygget som sykehjem i 1921 og er senere blitt bygd på flere ganger. Villa Skaar kjøpte bygget fra Lier kommune i 2016 og i 2020 fullførte de en veldig nødvendig totalrenovering av dette sjarmerende og særpregede bygget.

I dag fremstår Villa Skaar Frogner som et meget moderne og brukervennlig sykehjem, samtidig som det opprinnelige herskaplige uttrykket er beholdt. Skjønt «Sykehjem»? Villa Skaar ønsker primært å fokusere på det friske ved menneskene de har boende. For senteret på Frogner har målet være å lage et praktisk, men samtidig idyllisk og hjemmekoselig hjem for sine beboere.

villa-skaar-2

Hvor

Villa Skaar Frogner ligger landlig til på Egge i Lier kommune, ikke mer en halvtimes kjøring fra Oslo sentrum, rett nord for Drammen.

01 – oppgaven

En ting er å levere og montere lås og beslag til nye og moderne bygg. Bygg som er planlagt for kabelstrekk og elektronikk, moderne låser og dørautomatikk. Noe helt annet er å bekle gamle bygninger – Villa Skaar Frogner er 100 år i 2021 – med moderne og tidsriktige løsninger på en slik måte at løsningen sklir naturlig inn i et gammelt bygningsmiljø.

02 – Løsningen

Hovedutfordringen – og kravet fra Byggherren Villa Skaar Frogner – var at det moderne skulle harmonere med det opprinnelige. Det krever jo litt ekstra av håndverkerkompetansen og ikke minst håndverkersjelen, både i planleggingen og gjennomføringen av prosjektet. Samtidig som det er utfordrende, er det også veldig stimulerende å jobbe med kunstferdige utfresinger og gjennomboring av gamle dører og dørmiljøer. Det var gøy for oss å kunne bidra i avslutningsfasen og montere riktige lås, beslag og adgangssystemer i et bygg som har totalt 29 romslige beboerrom, flere store, lyse stuer, eget besøksrom og en koselig pub. Nå er det gjort på en slik måte at Villa Skaar Frogner fremstår med et helt naturlig og integrert sett med både kodelåser, dørlukkere og dørautomatikk, i tillegg til såkalte vanlige lås og beslag.

03 – Resultatet

I dag har Villa Skaar Frogner fått funksjonelle og tidsriktige løsninger integrert i et kulturminne av et bygg. Sykehjemmet fremstår som ønsket, med moderne og praktiske løsninger, samtidig som det majestetiske bygget har bevart sin egenart og sitt opprinnelige klassiske flotte uttrykk.

Vi kan sikkerhet

Ta kontakt med din nærmeste avdeling, så hjelper vi deg med å finne en løsning som dekker dine sikkerhetsbehov.

Finn nærmeste avdeling