Setra Borettslag

Setra Borettslag

Setra Borettslag er et borettslag oppført i 1975. Borettslaget drives av OBOS og er med sine litt i overkant av 270 leiligheter en miks av høy- og lavblokkbebyggelse. Leilighetene varierer i størrelse fra 1-roms på 31 kvadratmeter, til 4-roms på cirka 90 m2.

Setra Borettslag ligger vest i Oslo, mellom Røa og Smedstad, nærmere bestemt på Hovseter, ikke langt fra Gardeleiren. Borettslaget ligger i et barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk og er plassert herlig og landlig til, ikke langt til Holmenkollen, Bogstad og Nordmarka. Barnehager og skoler på alle trinn er i umiddelbar nærhet og her finner vi både dagligvarer og andre butikker. T-banen til sentrum er kun fem minutters gange unna borettslaget.

setra-botrettslag-2

Hvor

Setra Borettslag ligger vest i Oslo, mellom Røa og Smedstad, nærmere bestemt på Hovseter, ikke langt fra Gardeleiren.

01 – oppgaven

Setra Borettslag har de siste årene gjennomgått mange omfattende oppusnings- og oppgraderingsprosjekter. Blant annet har våtrommene og fasadene blitt vesentlig oppjustert og forbedret. Etter hvert dukket det også opp et behov for å fornye og forbedre låssystemet og adgangskontrollen. I 2020 falt valget på løsninger anbefalt og gjennomført av Låssenteret Tveita.

Ønsket om å skifte ut låssystemet hadde sin bakgrunn i at eksisterende låssystem ikke lenger var beskyttet mot kopiering av nøkler. Styret hadde heller ikke god nok oversikt over hvem som hadde hvilke nøkler til fellesområder og garasjer. I en vurdering mellom å anskaffe et nytt, tradisjonelt, mekanisk låssystem og å velge en elektronisk løsning, valgte Setra Borettslag det siste.

02 – Løsningen

Det valgte systemet er særdeles kostnadseffektivt. Løsningen er batteriløs og monteres inn i borettslagets eksisterende dører. Med dette fikk beboernes gamle dører nytt liv uten for store kostnader. Ingen kabling var nødvendig, ei heller montering av kortlesere eller elektriske sluttstykker. Samtidig fikk borettslaget en fornyet kontroll over nøkkelparken og kan nå etablere og slette nøkler som i et hvilket som helst nytt elektronisk oppsett.

03 – Resultatet

Totalt 120 låser til inngangsdører, fellesrom og garasjer skal byttes ut. Løsningen gjør at den samme nøkkelen kan brukes til alle fellesdører beboeren skal ha tilgang til. I tillegg har alle borettsmedlemmene opsjon på å etablere den nye elektroniske løsningen til egen leilighet.

Setra Borettslag har valgt en delt løsning for styring av systemet hvor styret og Låssenteret Tveita begge har administrasjonsrettigheter og –muligheter.

Foto: Låssenteret AS

Vi kan sikkerhet

Ta kontakt med din nærmeste avdeling, så hjelper vi deg med å finne en løsning som dekker dine sikkerhetsbehov.

Finn nærmeste avdeling