Kanalbyen

Kanalbyen

«Det blide Sørlandet» er et begrep mange lurer på hvor kommer fra. Etter at Vilhelm Krag tok til ordet for begrepet «Sørlandet» i 1902 skal det visstnok ha gått 15 år før uttrykket «Det blide Sørlandet» dukket opp i en artikkel i Bergens Aftenblad.

Uansett, man kan ikke bli annet enn blid når man beveger seg rundt på Odderøya i Kristiansand i den splitter nye bydelen omtalt som Kanalbyen.

Kanalbyen ligger så og så midt i Kristiansand sentrum og utbyggerne mener at de som bor her får i både pose og sekk. På den ene siden er prosjektet kun fem minutter unna kvadraturen og byens handlegate nummer 1; Markensgate. På den andre siden har man på selve Odderøya svaberg, strender, tur- og ulike rekreasjonsmuligheter og en vakker innseiling til vestre havn.

Kanalbyen-2

Foto: J.B.Ugland Entreprenør

Hvor

Kanalbyen ligger så og så midt i Kristiansand sentrum.

01 – oppgaven

Kanalbyen vil, når det står ferdig, bestå av 700 splitter nye boliger i forskjellige størrelser og utforming. Prosjektet har som mål å være tilpasset beboere i alle livsfaser. Det kan man skjønne når man ser at tilbudet på leiligheter varierer fra 1 roms «studio» på 33 m2, til 6 roms leiligheter på nesten 170m2. Den sistnevnte er i tillegg utstyrt med to balkonger på totalt 48 kvadratmeter.  Totalprosjektet ble påbegynt i 2016 og utvikles over 6 byggetrinn.

02 – Løsningen

Ved påsketider i 2021 har vi levert lås og belag på cirka 1700 dører, fordelt over 2 bygg. I løpet av første kvartal 2022 regner vi med å ha levert alt til et bygg nummer tre.

Nøkkelsystem er beregnet for på en måte som gjør det mulig med tilgang fra flere byggetrinn. Dette gjelder i størrelsesorden 450 leiligheter med fellesfunksjoner mellom de ulike byggene.

Et stilrent design på inngangspartier gjorde at det skulle leveres innfelte låser i ringetablåene.

Det har vært en glede å samarbeide med entreprenøren J.B.Ugland Entreprenør og de ulike fagene i prosjektet.

Måten fremdriften er lagt opp på gjør at vi som leverandør har god oversikt. Byggene har mange dører og innganger som er tilpasset både nødetater og de ulike beboernes behov. Det har vært stor fokus på å legge til rette for riktig bruk av de forskjellige løsningene – og gode løsninger blir videreført til de ulike trinnene.

Byggene har mange dører og innganger som er tilpasset både nødetater og de ulike beboernes behov. Det har vært stor fokus på å legge til rette for riktig bruk av de forskjellige løsningene – og gode løsninger blir videreført til de ulike trinnene.

03 – Resultatet

Byggene blir ferdigstilte fra topp til bunn og avlåst frem til overtakelse. Dette gjør at vi har kunnet ferdigstille leveransen uten å måtte gå mye frem og tilbake. Dette er god prosjektledelse og masse tid og penger er spart.

Foto: J.B.Ugland Entreprenør

Vi kan sikkerhet

Ta kontakt med din nærmeste avdeling, så hjelper vi deg med å finne en løsning som dekker dine sikkerhetsbehov.

Finn nærmeste avdeling