Porsche Center Oslo

Porsche Center Oslo

64. 718. 911. 944. 968. 989. Carrera. Cayman og Taycan – for enkelte er dette bare tilfeldige tall og bokstaver. For andre er det en hel verden av spenning og forventning. Alle disse tallene og bokstavene lyder i alle fall godt i en bilinteressert sine ører. Her snakker vi bil-historie, kvalitet, merkevare og raffinement.

Lite visste vel Ferdinand Porsche om hvilken utvikling og status bilene hans etter hvert skulle få da han i 1938, syv år etter etableringen av selskapet Dr.ing. h. c. F. Porsche GmbH, startet produksjon av de første bilmodellene som bar hans navn.

75 år etter – i 2006 – ble Porsche kåret til det mest prestisjefylte bilmerke i verden av det New York-baserte Luxury Institure.

Eventyret har fortsatt og i 2019 lanserte selskapet ikke mindre enn 23 nye modeller.

Porsche-Center-Oslo-2

Foto: Porsche Center Oslo

Hvor

Omtrent midt i Ryen-krysset, ved nedkjøringen til Svardalstunellen i Oslo, ligger det største norske Porsche-senteret. 6000 m2 – etter eget utsagn – fylt med entusiasme og stolthet og Norges største Porscheutvalg.

01 – oppgaven

Vår oppgave har vært å fornye og tilpasse et sett med elektroniske låser med tilhørende dørautomatikk til denne oppgraderingen. Låsløsningene er nå i tråd med det moderne uttrykket et senteret som Porsche Center Oslo skal ha. En av utfordringene var jo akkurat dette med mange forskjellige funksjoner i ett og samme bygg. Man skal både ha sømløs bevegelse mellom arealer det er naturlig å bevege seg fritt mellom, samtidig som man skal begrense tilgangen til de områdene hvor det er påkrevet. Ikke alle skal inn overalt.

Om natten må vi ha sikring utover det vanlige – det er ikke akkurat byens rimeligste biler vi snakker om.

02 – Løsningen

I forbindelse med en større utvidelse, ombygging og oppgradering av senteret i 2020, ble Låssenteret bedt om å bidra med det låstekniske.

Bygget går over tre plan med bilutstilling og to verksteder. I tillegg har senteret ulike soner med blant annet to utleveringshaller, eget el-bil-verksted, show-room, inspeksjonshaller, dekkhotell, butikk hvor man kan kjøre Porsche-effekter, fitting lounge, i tillegg til Carrera Café.

03 – Resultatet

Porsche Center Oslo fremstår nå som et moderne og fleksibelt bil-senter med en fleksibel og naturlig inndeling av, og flyt mellom, ulike funksjonsområder.

Foto: Porsche Center Oslo

Vi kan sikkerhet

Ta kontakt med din nærmeste avdeling, så hjelper vi deg med å finne en løsning som dekker dine sikkerhetsbehov.

Finn nærmeste avdeling