Slik reduserer du antallet nøkler

Hvor mange nøkler har du på nøkkelringen? Kanskje på tide å redusere antallet nøkler!


Ulike nøkler til ytterdør, kjellerdør, bilen, postkasse, bod og sikringsskapet. Takboksen har gjerne egen nøkkel. Og det finnes sikkert en hengelås som også har egen nøkkel. Derfor kan det være på tide å begrense antallet nøkler.

LES MER: SJU GRUNNER TIL AT DU BØR HA KODELÅS

Nøkler på avveie

Nøkkelknippet har en tendens til å vokse seg større og større og mange familier har egne nøkkelskap. Dette skjer i en tid der det meste «appifiseres» . Daglig mister mange en eller annen nøkkel. Det er frusterende og en sikkerhetsrisiko.

Mange nøkler er upraktisk, samtidig som hver nøkkel på sin måte skal skape trygghet. En 30 år gammel låssylinder er mindre dirkesikker enn nyere og mer moderne høysikkerhetsutgaver. I tillegg er den slitt etter mange års bruk. Dermed er den ikke så komplisert å dirke opp for folk med uærlige hensikter.

Én nøkkel til alt

Løsningen bør ikke være så høyteknologisk. Du kan oppgradere til et nytt, sikrere system der du kan benytte én nøkkel til både ytterdør, veranda, postkasse, garasje og bod.

Låsene oppgraderes til et patentert låssystem med nye sylindre og én felles nøkkel som ikke lar seg kopiere. Da er det kun sertifiserte kopier som kan bestilles hos låsesmed, og du må kunne dokumentere at dette er din nøkkel. På den måten kan medlemmene i husstanden ha én nøkkel til alt.

Beholde sikkerheten

Så det er ingen grunn til at du skal være bekymret for at fremmede låser seg inn. Du vil med et nytt system slippe å holde orden på masse nøkler.

En god huskeregel er likevel at sikkerheten ikke varer lenger enn selve nøkkelen. Mister du den, bør både sylindre og øvrige nøkler skiftes ut for å være sikker på at uvedkommende ikke misbruker den bortkomne systemnøkkelen.