Nøkkelsafe

Legger du nøkkelen under nærmeste blomsterpotte? Eller enda verre – under dørmatten? Om uhellet skulle være ute og det skjer et innbrudd, risikerer du store tap og vesentlig mindre erstatning fra forsikringen. Om du ikke har en elektronisk lås, men trenger å la noen andre låse seg inn, er nøkkelsafe midt i blinken. Da har du kontroll på hvem som har tilgang på nøklene dine, samtidig som du sikrer deg mot at uvedkommende får adgang.

Nøkkelsafe er også en praktisk og trygg løsning for boligsameier for å sikre adgang til brannvesen, hjemmehjelp eller andre tjenester, uten at alle blir tildelt hver sin nøkkel.

nøkkelskap

Montering

Ved montering av et nøkkelsafe er det avgjørende at nøkkelsafen felles inn i veggen slik at det kun er selve skapdøren som er tilgjengelig fra utsiden og at denne er i flukt med ytterveggen.
Nøkkelsafen kan stort sett monteres i de aller fleste typer vegger av tre, mur, stål eller betong.

Høyde

Det finnes ingen definerte krav til monteringshøyde for nøkkelsafe. Her er det viktig å bruke egne vurderinger. Bruk eget skjønn eller er du i tvil, spør brannvesenet / teknisk etat. Men husk at nøkkelsafen alltid skal monteres høyrehengslet.

Viktig å tenke på

Før du bestemmer hvor på veggen nøkkelsafen skal monteres er det viktig å sjekke hva som finnes på innsiden av veggen av rør og ledninger etc. Det er også viktig at nøkkelsafen monteres slik at det kan åpnes helt med nøkkel stående i døren. Dette fordi brannvesenet skal kunne komme til med omstillingsverktøy. Ved montering av safen på høykant, er det viktig at døra slår ned i åpen tilstand.

Belastningskrav

Nøkkelsafen skal minimum tåle 1 tonn trekk eller trykk uten at det løsner. For å få til det kan man for eksempel bruke ekspansjonsbolter eller store franske treskruer som ankerbolter. Sørg også for å kjøpe nøkkelsafe som har ferdigborede hull til dette.

Verktøy til montering

Skal du gjøre jobben selv bør du ha følgende verktøy tilgjengelig:

  • En stor slagdrill eller pigghammer
  • Vinkelsliper med kappeskive for betong eller stål
  • Håndverktøy som hammer, meisel, skrutrekkere, fastnøkkel

Etter at nøkkelsafen er montert må du tette og fuge rundt skapet. Til dette kan du bruke byggeskum eller mørtel.

Et trygt valg

Låssenteret er medlem av Foreningen Norske Låsesmeder og oppfyller alle kvalifikasjoner for mesterbrev. Vi er også autorisert sikkerhetssenter, og kan tilby konsulentbistand, levering og montering av utstyr for offentlige bygg, bedrifter og boliger.
Norske Låsesmeder
Mesterbrev
nkom
startbank
startbank
startbank