Fredrikstad Låsservice

Omsetningsvekst i fjor – tror på resultatløft i år

Låssenteret hadde en kraftig vekst i omsetningen i fjor, og skal vokse videre i 2018. Det skal også resultatene.


FRANK HELGE NJØSEN
frank.njosen@finansavisen.no
Se hele artikkelen her

To oppkjøp så langt i år
Etter flere oppkjøp og nyetableringer kunne Låssenteret vise til en kraftig omsetningsvekst i fjor.
Det Bergen-baserte låskonsernet hadde driftsinntekter på 77,8 millioner kroner – opp fra 14,6 millioner året før. Ifølge adm. direktør Ståle Raa viser regnskapet, som foreløpig ikke er innlevert til Brønnøysund, «et lite plussresultat».
– Det er først i 2018 vi vil se uttellingen av nyetableringene vi gjorde i 2017, sier Låssenteret-sjefen, som venter et driftsresultat på rundt 10 millioner kroner i år.
Det er imidlertid ikke før til neste år han tror selskapet vil gå inn i et normalår, med en EBIT på 12-15 prosent av omsetningen.
Etableringene i fjor ble gjort i Bergen, Stavanger og Oslo, men uten noen ordrereserve. Nå har Låssenteret en ordrereserve på vel 60 millioner kroner, noe som ifølge direktøren vil vise seg i resultatene.

Styrker satsingen
Ifølge Raa har Låssenteret den seneste tiden sikret seg flere større rammeavtaler og prosjekter med både offentlige og private aktører. Samtidig fortsetter han å konsolidere låsbransjen.
Denne uken har Låssenteret kjøpt Fredrikstad Låsservice, med 10 ansatte og en omsetning på 13,9 millioner kroner i 2017.
Fredrikstad Låsservice er en mesterbedrift og en del av forhandlernettverket TrioVing Sikkerhetssenter, og har avdelinger i Fredrikstad og Halden. I løpet av året vil det også starte opp i Askim, og ifølge Raa vil avdelingene i Østfold vokse betydelig de neste årene.
– Jeg er svært glad for at Fredrikstad Låsservice blir med oss, og dette blir nå utgangspunktet for Låssenterets satsing i Østfold, sier Raa.
Tidligere eier Roald Stræte fortsetter som avdelingsleder for Østfold-avdelingene.

Har nådd 170 millioner
Fredrikstad Låsservice er ikke det eneste oppkjøpet i år. I januar ble Kongsberg-bedriften Byggsikkerhet overtatt.
– Vi har kommunisert at vi skal vokse både organisk og gjennom oppkjøp. I 2018 har vi sagt at vi skal nå 200 millioner. Med det seneste oppkjøpet av Fredrikstad Låsservice, samt fusjonen med Norsk Låsservice og Møre Beslag som vi skal gjennomføre senere i år, tilfører vi nærmere 90 millioner i omsetning, sier Raa.
Det betyr at Låssenteret vil ha avdelinger i 12 byer og får en omsetning på 170 millioner kroner. Men målet for året er altså høyere.
– Vi skal ikke vokse for enhver pris, hverken organisk eller gjennom oppkjøp. Men med det fagmiljøet vi har i Låssenteret er vi konkurransedyktige både når det gjelder pris, kompetanse og ikke minst kvalitet, sier Raa.