Låssenteret kjøper Gardit

Låssenteret vokser ytterligere når de nå kjøper Gardit lås og sikkerheit AS. Nordfjoreid-selskapet har 11 ansatte og forventet omsetning i 2019 er 15 millioner kroner.


EVEN RISE
even@prontokom.no
Se hele artikkelen her

– Låssenteret befester dermed sin posisjon som Norges største lås- og sikkerhetskonsern, sier administrerende direktør Ståle Raa.

Låssenteret overtar samtlige aksjer i Gardit, som i løpet av kort tid blir fusjonert med Låssenteret. Samtidig vil det bli etablert en ny avdeling i Førde. Låssenteret styrkes dermed langs kysten, og vil etter oppkjøpet få en sterk posisjon sør på Sunnmøre, Sogn og Fjordane og Ottadalen. Fra før har Låssenteret avdelinger langs kysten fra Trondheim i nord til Halden i sør.

– Vi overtar en virksomhet som er veldrevet med svært kompetente medarbeidere innenfor lås- og sikkerhetsfaget. Fagkompetanse og lokal tilstedeværelse er helt nødvendig for å lykkes, sier Ståle Raa.

– Vi er derfor utrolig takknemlig for å kunne ønske våre nye kollegaer på Nordfjordeid velkommen i Låssenteret, legger han til.

Tidligere eier av Gardit, Geir Aardalsbakke vil fortsette som avdelingsleder i den daglige driften. Han blir også med videre som aksjonær i det fusjonerte selskapet.

Gardit er et Trioving Sikkerhetssenter med røtter tilbake til 1989. Selskapet har 11 ansatte og vil omsette for ca. 15 millioner kroner i 2019. Selskapet leverer produkter og tjenester innen lås- og beslag, adgangskontroll, kameraovervåkning, alarm. Hovedkontor og butikk er sentralt plassert i regionen; i Øyane på Nordfjordeid.

– Med dette oppkjøpet befester vi vår posisjon i Norge og geografisk passer oppkjøpet av Gardit perfekt i forhold til avdelingene sør på Sunnmøre og i Bergen. Sammen med den nyetablerte avdelingen i Førde blir vi en totalleverandør av lås- og sikkerhet i hele regionen, sier Raa.

Gardit endrer om kort tid navn og logo, men den lokale forankringen skal bestå.

– Lokal forankring er en suksessfaktor for oss. Det er de som arbeider i avdelingene som kjenner markedet og kundene, og derfor er det gledelig at Geir og de ansatte blir med oss videre på ferden, sier Raa.

Låssenteret ble overtatt av Raa i mai 2017 og har gjennom organisk vekst og oppkjøp vokst seg til å bli en ledende aktør innen lås- og sikkerhet i Norge. Den organiske veksten i salget ble i 2018 på over 50 millioner kroner. Oppkjøpene bidro med cirka 70 millioner kroner i omsetning. Selskapet har også startet helt nye avdelinger i Trondheim og Oslo. Med kjøpet av Gardit får de en ny avdeling i Førde.

– Veksten er formidabel, men i 2019 vil vi fokusere enda mer på bunnlinjen. Regnskapene for 2018 er enda ikke ferdig revidert, men jeg vil anslå at vi ender på en omsetning på ca. 203 millioner kroner og et solid driftsresultat. Med tanke på alle kostnadene vi har pådratt oss med nyetableringer og engangskostnader med oppkjøp og fusjoner er jeg meget fornøyd. I et normalt driftsår skal vi totalt sett levere ca. 12 % i driftsmargin.

I 2019 har vi et budsjett på 260 millioner kroner, før oppkjøp. Nå gleder jeg meg først og fremst til å få reise mye rundt om på avdelingene, jobbe med driften og bli enda bedre kjent med de ansatte vi får i Nordfjordeid, avslutter Raa.